Smoothie cu migdale și fructe de pădure

Smoothie cu migdale și fructe de pădure

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă de smoothie cu migdale și fructe de pădure. Asta pentru că, în ultima perioadă, am simțit nevoia ca la micul dejun să merg pe variante lichide, dar care să fie nutritive.

Rețetă smoothie cu migdale și fructe de pădure

Ingrediente pentru 1 porție:

  • 3-4 pumni fructe de pădure congelate (eu am folosit mixul de fructe de pădure de la Casa Țărănească)
  • 4 curmale fără sâmburi
  • 100 – 150 ml lapte de migdale sau de fistic (neîndulcit). Cantitatea de lapte de migdale depinde de cât de dens vrei să iasă smoothie-ul
  • 2 linguri de iaurt grecesc (eu am folosit varianta cu 10% grăsime, însă și varianta cu 2% este la fel de bună, mai ales dacă ești într-un proces de slăbire)
  • 20 migdale crude, hidratate cu o seară înainte
  • opțional pot fi adăugate și semințe de chia sau semințe de cânepă

Toate ingredientele se pun in blender și se mixează până se ajunge la consistența dorită.

Ce aș vrea să menționez este că aceste smoothie-uri, deși delicioase, pot deveni foarte calorice în funcție de ingredientele pe care le folosim și ne poate fi foarte ușor să ne depășim necesarul caloric dintr-o zi. Deși pare greu de crezut, unele pot depăși și 500 kcal, o valoare foarte mare mai ales dacă suntem într-un proces de slăbire. Recomandarea mea este să fie consumate din când în când, ca variante de mic dejun, dar cu o atenție sporită la conținutul caloric.

Există și posibilitatea să vi se facă foame mai repede după smoothie, iar acest lucru se întâmplă pentru că organul nostru minune – creierul –  nu percepe hrana lichidă drept hrană, deși noi venim cu un aport caloric consistent din acest smoothie.

Prin urmare alegeți varianta de smoothie în alimentație ca alternativă pentru micul dejun, mai ales când nu aveți timp să pregătiți ceva mai complex. Observați ce semnale vă transmite corpul atunci când consumați smoothie și dacă senzația de foame apare mai repede ca atunci când consumați un mic dejun solid.

Dacă încerci această rețetă de smoothie cu migdale și fructe de pădure, dă-mi de știre pe Facebook sau pe Instagram.