Pastă de ton cu verdeață

Pastă de ton cu verdeață

Nu vreau să mă laud, dar rețeta asta de pastă de ton cu verdeață este soluția pentru zilele acelea super lungi, când vii super obosit de la birou, ai mânca ceva, dar nu ai chef și nici energie să te apuci să gătești cine știe ce! Este gata în cel mult 10 minute, este o sursă foarte bună de proteine și, pe lângă toate astea, mai este și absolut delicioasă.

Rețetă pastă de ton cu verdeață

Ingrediente pentru 3 porții:

1 cutie ton în suc propriu – scurtă paranteză: brandul nu contează, însă încercați să alegeți ton bucăți și nu ton mărunțit. Aveți grijă și la zona de pescuit, încercați să evitați următoarele zone: FAO 61, FAO 67, FAO 71, FAO 77, FAO 87. Acestea sunt zone de pescuit cu risc mare de contaminare cu metale și materiale radioactive.

2 cepe verzi, tocate mărunt, inclusiv cu frunze

1 lingură muștar – recomandarea mea este să folosiți muștar Dijon, dar dacă aveți alt tip de muștar nu este nicio tragedie. Altă mică paranteză – atunci când cumpărați muștar, citiți eticheta și asigurați-vă că zahărul nu se află printre primele ingrediente și nici nu sunt folosiți conservanți alimentari în exces.

2 linguri iaurt grecesc, minim 2% grăsime

1 legătură pătrunjel, tocată mărunt

Sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Scurge bine conserva de ton.

Într-un bol, amestecă tonul cu muștarul, iaurtul, ceapa verde și condimentele. Mixează amestecul cu un mixer vertical, astfel încât să obții o pastă fină. Dacă nu ai mixer vertical poți folosi fie un blender, fie lași compoziția fix așa cum este și va fi mai chunky.

La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și se amestecă în compoziție.

Totul se prepară extrem de simplu și rapid. Se poate servi pe crackers, pâine integrală sau pâine prăjită, dar și cu un ardei gras lângă.

Dacă încerci rețeta de pastă de ton cu verdeață, posteaz-o pe Instagram sau Facebook, tăguiește contul meu și folosește hashtagurile #new3tion și #new3tionrecipes.