Frittata cu rucola și brânză de capră

Frittata cu rucola și brânză de capră a intrat rapid în topul rețetelor mele preferate. Dacă mă urmăriți pe Instagram și/sau Facebook, ați aflat deja că îmi place să gătesc rețete simple și rapide. Mai ales că sunt de părere că o alimentație sănătoasă nu trebuie să fie complicată, ba din contră. Așa că vă propun această rețetă, foarte ușor de făcut, foarte sănătoasă și numai bună de pregătit pentru un brunch în weekend.
Rețetă frittata cu rucola și brânză de capră
Ingrediente pentru 2 porții:
100/125 g rucola
1/2 ceapă sau 2-3 cepe verzi
1 lingură ulei de măsline
4 ouă de găină
1 rulou brânză de capră La Colline (100 g)
Sare, piper și condimente după gust
Mod de preparare:
Spălați bine rucola, lăsați-o la scurs și tocați-o mărunt.
Într-o tigaie antiaderentă încălziți uleiul și adăugați ceapa, sotând-o până devine puțin aurie.
Adăugați rucola peste ceapă și sotați-o câteva minute, până se înmoaie. Dați tigaia deoparte și lăsați compoziția să se răcească puțin.
Într-un bol, bateți ouăle spumă, ca pentru omletă, și adăugați sare, piper și condimente după gust. Încălziți cuptorul la 200 de grade.
Transferați rucola și ceapa sotată într-un vas termorezistent (ceramic sau de yena) și adăugați ouăle peste.
Tăiați ruloul de brânză de capră în rondele și presărați-le peste compoziția din vasul termorezistent.
Coaceți frittata la 200 de grade timp de 20 de minute sau până capătă o nuanță aurie.
Serviți-o alături de o salată din mix de frunze sau o salată de roșii cherry, castraveți și ardei (în funcție de sezonul în care o preparați).
Frittata cu rucola și brânză de capră este o opțiune bună pentru orice masă a zilei, întrucât are o proporție echilibrată de macronutrienți și este sățioasă. Dacă încerci această rețetă, posteaz-o pe Instagram sau Facebook, tăguiește contul meu și folosește hashtagurile #new3tion și #new3tionrecipes.