Crumble cu piersici fără zahăr

Crumble cu piersici fără zahăr

Rețeta de crumble cu piersici s-a născut, în primul rând, din dorința de a nu arunca alimente. În al doilea rând pentru că voiam să testez un desert sănătos, pe care să îl pot include în meniurile clienților mei. Așa că am pornit de la o rețetă găsită pe Google și am reinterpretat-o astfel încât să fie un desert sănătos și ușor de făcut.

Ingrediente pentru 6 porții de crumble cu piersici

  •  600 g piersici (eu am folosit piersici plate pentru că asta aveam în casă, nu mai arătau ok și nu am vrut să le arunc)
  • 8 linguri îndulcitor din stevia și eritriol (data viitoare voi folosi doar 4 sau 6 linguri de îndulcitor pentru că acum mi s-a părut prea dulce rezultatul final). Eu folosesc îndulcitorul Dulcișor de la sweeteria.com.ro
  • 100 g făină integrală de grâu
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 25 g fulgi de hrișcă
  • 10 g fulgi de migdale
  • 30 g sâmburi de nuci mărunțiți
  • 80 g unt topit + încă vreo 5-10 g pentru uns tava
  • Scorțișoară după gust

 

Modul de preparare este extrem de ușor. Fructele se taie bucăți potrivite și se adaugă jumătate din cantitatea de îndulcitor. Se amestecă bine până se omogenizează. Într-un bol separat se adaugă restul ingredientelor uscate (făina, scorțișoara, fulgii de ovăz, fulgii de hrișcă, fulgii de migdale și nucile), iar la final se adaugă untul topit și se amestecă pentru a se omogeniza compoziția. Într-o tavă adâncă, unsă bine cu unt (eu am folosit o tavă de chec), se adaugă fructele, iar peste se adaugă aluatul format. Se coace timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Timpul de pregătire a acestei rețete de crumble cu piersici a fost de aproximativ 15 minute, iar timpul de coacere încă 30 de minute. O porție are în jur de 300 de kcal dacă este respectat gramajul din rețetă.

Crumble-ul este o rețetă foarte versatilă, poate fi făcută cu aproape toate fructele, timpul de preparare este minim și poate fi chiar și o variantă de mic dejun. Eu l-am mâncat cu 2 linguri de iaurt grecesc cu 2% grăsime și mi-a plăcut combinația. Dacă testezi rețeta și o pozezi, dă-mi un tag pe Instagram sau folosește hashtag-ul #new3tion.

P.S. Sursă foto – pixabay.com (pozele mele nu au fost tocmai reușite, din păcate).