Clătite americane low carb

Clătite americane low carb

După o săptămână tare obositoare, simțeam nevoia să gătesc ceva care să se facă ușor, să fie sănătos și, de ce nu, să devină o opțiune pentru meniurile clienților mei. Așa că m-am gândit la niște clătite americane low carb, pentru că aveam făină de migdale și făină de cocos și voiam de mult timp să testez niște deserturi cu ele. Am pornit de la rețeta Elenei de clătite americane, însă am adaptat-o în funcție de ce aveam prin casă și în funcție de cum mi s-a părut că trebuie ajustată textura compoziției.

Au ieșit aceste clătite americane low carb, fără zahăr adăugat, și numai bune de servit în diminețile leneșe de weekend.

Rețetă clătite americane low carb

Număr de porții: aproximativ 20 (o clătită reprezentând o lingură de compoziție)

Ingrediente (aluat):

2 ouă

1 cană făină de migdale

3/4 cană făină de cocos

1 pliculeț praf de copt

2 banane mici coapte

2 linguri ulei

1/4 cană smântână dulce (35% grăsime), dar puteți folosi și o smântână mai slabă

1/4 cană lapte dulce

4 linguri iaurt grecesc 10% grăsime

2 lingurițe scorțișoară

Ingrediente (pentru servire):

Iaurt grecesc 10% grăsime

Fructe de pădure congelate

1-2 linguri de îndulcitor (eu am folosit eritritol și stevia Sweet & Safe)

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă ingredientele uscate (făina de migdale, făina de cocos, praful de copt, scorțișoara).

Se adaugă ouăle și se amestecă bine compoziția, după care se adaugă bananele bine pisate.

Se adaugă smântâna dulce, se amestecă bine compoziția și apoi se adaugă și laptele, plus încă o rundă de amestecat compoziția.

La final se adaugă uleiul și iaurtul grecesc și se încorporează în aluat. Aluatul va avea o consistență păstoasă și veți avea impresia că „nu se leagă”. Acest lucru se datorează făinurilor, care, neavând gluten, nu ajung la consistența unui aluat normal de clătite americane.

Într-o tigaie de teflon, foarte bine încinsă, se pune câte o lingură de aluat. Sfatul meu este să nu puneți o lingură foarte mare pentru că nu se va coace bine compoziția.

Se lasă la foc mic câteva minute până se coace pe o parte. Nu întoarceți clătita prea devreme, pentru că se va dezintegra în tigaie (vă spun din experiență, cum altfel). Odată ce este rumenită pe o parte se va întoarce mult mai ușor.

Pentru servire, puteți face un sos din fructe de pădure congelate, sotate la foc mic, cu 1 sau 2 linguri de îndulcitor. Se adaugă apoi peste iaurtul grecesc, folosit ca dressing pentru clătite.

Această rețetă de clătite americane low carb se face foarte ușor și au gust foarte bun, însă, consumați-le cu măsură întrucât sunt destul de calorice. Dacă încerci această rețetă, posteaz-o pe Instagram sau Facebook, tăguiește contul meu și folosește hashtagurile #new3tion și #new3tionrecipes.

Poftă bună!