Banana bread cu cafea

Banana bread cu cafea

Banana bread – desertul definitoriu al acestei perioade de carantină / auto-izolare . Am încercat și eu o variantă foarte bună, dar am si inventat o rețetă de banana bread cu cafea. Nu ne mai lungim cu vorba, așa că iată rețeta.

Rețetă banana bread cu cafea

Număr de porții: 14

Ingrediente banana bread cu cafea:

– 2 banane coapte bine

– 3 ouă

– 1 sticluță sana (330 ml) 3.5% grăsime

– 1 cană făină

– 3 lingurițe cafea solubilă (ness)

– Zahăr (opțional)

– Afine congelate (opțional)

Mod de preparare:

Bananele se pasează bine într-un castron.

În alt castron se amestecă ouăle cu sana și se adaugă făina în ploaie, amestecând cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. După ce compoziția a căpătat aspectul unui aluat se adaugă piureul de banane și cele 3 lingurițe de ness. Dacă folosiți zahăr sau îndulcitor, acum este momentul să îl adăugați în aluat.

Am tapetat o tavă de chec cu hartie de copt și am turnat compoziția în tavă. La final, am aruncat câteva mâini de afine congelate în compoziție și am băgat totul la cuptor timp de 30-40 de minute.

Ce este bine de reținut este că acest banana bread cu cafea nu va avea o textură pufoasă, ci mai degrabă o textură puțin umedă, semănând mai mult cu o budincă. Prin urmare, dacă faceți testul scobitorii, este posibil să rămână puțin aluat pe scobitoare.

Eu am adăugat niște zahăr brut Muscovado în loc de zahăr alb, ceea ce i-a conferit o aromă caramelizată. Este o prăjitură diferită de cele clasice în sensul că nu iese pufoasă și aerată, ci mai degrabă densă și cu o textură puțin umedă. Asta nu o face însă mai puțin delicioasă. Este o idee de desert sănătos și ușor de preparat (nici mixer nu îți trebuie, pe cuvânt) și este perfect pentru momentele când bananele sunt foarte coapte, dar nu vrei să le arunci. Spunem nu risipei alimentare, nu-i așa?